Tuesday, March 15, 2011

Prospect oxacilina, indicatii




prospect oxacilina, indicatiiProspect oxacilina, indicatii
In acest post va prezint prospect oxacilina si cateva indicatii oxacilina un antibiotic renumit in tratarea infectiilor rezistente.
Penicilina de semisinteza, bactericida, cu spectru asemanator Penicilinei G; este activa fata de stafilococii rezistenti la Penicilina G (penicilinazosecretori), dar pentru ceilalti germeni potenta este mai mica; actiunea bactericidâ fata de stafilococul auriu este sinergica cu cea a aminoglicozidelor. Este activa atât pe cale orala, cât si în injectii.

Indicatii oxacilina: Infectii stafilococice rezistente la Penicilina G, infectii mixte cu streptococi si stafilococi penicilinazosecretori: în asociatie cu ampicilina, în infectii cu germeni gram-negativi secretori de beta-lactamaza.

Mod de administrare oxacilina: Adulti, oral, obisnuit 500 mg la fiecare 6 ore (pe stomacul gol), intramuscular, 1 g la 12 ore; copii (sub 40 kg), oral, 250 mg la 6 ore, intramuscular 50 mg/kilocorp si zi. In infectiile grave doza se poate creste pâna la 12 g/zi la adulti si 300 mg/kilocorp si zi la copii, iar intervalul între doze se micsoreaza







Share pe Facebook

Articole similare:




No comments:

Post a Comment