Wednesday, March 2, 2011

Prospect ACC capsule




prospect acc capsuleProspect ACC capsule
Va prezint in acest post prospect ACC capsule, un medicament folosit pentru afectiuni ale cailor respiratorii.

Compozitie ACC capsule: O capsula contine 200 mg acetilcisteina, manitol, acid stearic, colorant E 171

Contraindicatii ACC capsule: Contraindicatiile reprezinta afectiuni sau situatii in care anumite medicamente nu pot fi utilizate sau se utilizeaza numai dupa o prealabila analiza medicala complexa, deoarece in acest caz, efectul benefic nu este intr-o relatie favorabila fata de efectul negativ al acestora.
In aceste conditii, medicul trebuie sa fie corect si complet informat despre imbolnavirile anterioare, boli asociate cu tratament concomitent cat si conditiile ce individualizeaza cazul. Uneori contraindicatiile pot aparea sau pot fi cunoscute dupa inceperea tratamentului. Si in acest caz trebuie informat medicul. ACC 200 nu se utilizeaza la copii sub 2 ani din cauza continutului ridicat de acetilcisteina. ACC 200 sa nu fie utilizat in cazuri de hipersensibilitate fata de acetilcisteina.
Sarcina si alaptare : Intrucat nu exista experiente de utilizare in timpul sarcinii si in timpul alaptarii, se recomanda a nu fi utilizat in aceste perioade.

Mod de utilizare ACC capsule: Daca nu exista alta indicatie se recomanda urmatoarea administrare a acetilcisteinei de 200 mg: Adulti si tineri peste 14 ani: de trei ori pe zi cate o capsula de ACC 200. Copii intre 6-14 ani: de doua ori pe zi cate o capsula de ACC 200. Copii intre 2-5 ani: o data pe zi o capsula de ACC 200, mai ales seara. La pacienti cu mucoviscidoza, cu predispozitie pentru bronsite si cu greutate peste 30 kg se poate mari doza pana la 800 mg. Modul si durata tratamentului: Capsulele se administreaza ca atare cu lichide dupa mese. Durata tratamentului se va stabili individual. In bronsitele cronice si mucoviscidoza se va face un tratament de lunga durata pentru a realiza o profilaxie a infectiilor. Atentie Efectul secretolitic al acetilcisteinei se potenteaza cu lichide. Medicamentul sa nu fie utilizat dupa termenul de expirare inscriptionat pe ambalaj. Medicamentul se pastreaza ferit de copii .






Share pe Facebook

Articole similare:




No comments:

Post a Comment