Saturday, February 19, 2011

Prospect medicament Omez

Prospect medicament Omez
Despre prospectul Omez. Am hotarat sa prezint prospectul Omez, deoarece, medicamentul este unul dintre cele mai renumite medicamente pentru afectiuni gastrice.

Indicatii medicament Omez
Ulcer duodenal si gastric, reflux sau esofagita ulcerata, sindromul Zollinger-Ellison, ulcer indus de antiinflamatoarele nesteroidiene.

Contraindicatii: - Omez, capsule
Hipersensibiltate la Omeprazol.

Actiune medicament Omez
Este un inhibitor al pompei de protoni din gastrocite. Omeprazol-ul este un derivat benzimidazolic substituit care actioneaza in faza finala a producerii de acid, si deci controleaza aciditatea intragastrica, indiferent de stimuli. Inhiba puternic secretia gastrica acida bazala si stimulata. Astfel, este un medicament antisecretor foarte eficace pentru vindecarea ulcerului gastro-duodenal, al esofagitei erozive si pentru reducerea secretiei gastrice acide la pacientii cu sindrom Zollinger-Ellison.

Precautii speciale medicament Omez

Nu va fi utilizat in afectiuni gastrice maligne. Terapia de durata va fi strict monitorizata. Nu este recomandat copiilor.

Reactii adverse medicament Omez
Este in general bine tolerat, fara reactii evidente. Efectele sale adverse sunt slabe. Ele sunt rare chiar si la persoanele varstnice.

Administrare medicament Omez
Ulcer gastric: 20 mg o data pe zi, timp de 8 saptamani. in cazuri severe doza creste la 40 mg zilnic. Esofagita de reflux: 20 mg o data pe zi, timp de 4 saptamani. Cazuri rebele: 40 mg o data pe zi. Ulcer duodenal: 20 mg o data pe zi, timp de 4 saptamani. Sindromul Zollinger-Ellison: 60 mg o data pe zi. Terapia de intretinere: 20-120 mg adaptat reactiei la medicament. Dozele peste 80 mg vor fi divizate in doua prize.

Mai departe...